Titan uručio nagrade „Za moj Kosjerić“

 

KOSJERIĆ – TITAN Cementara Kosjerić uručila je nagrade najboljim projektima na konkursu „Za moj Kosjerić“. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 23 prijave, od kojih će priliku da realizuje svoje ideje imati 9 projekata. Ukupan iznos dodeljenih sredstava odabranim projektima veći je od 20.000 evra.

TITAN 1

Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim učesnicima konkursa: „Jedan od osnovnih postulata našeg poslovanja je negovanje otvorenog dijaloga sa lokalnom zajednicom o svim pitanjima od zajedničkog interesa, zbog čega smo pokrenuli nekoliko inicijativa koje uključuju naše sugrađane. Ovaj konkurs predstavlja važankorak u našoj politici društveno odgovornog poslovanja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući projekte koji doprinose razvoju lokalne zajednice. Od 2002. godine do danas, davanja naše kompanije lokalnoj zajednici premašila su iznos od 15 miliona evra. Konkurs „Za moj Kosjerić“ postaje tradicija, i namera nam je da ga ponavljamo iz godine u godinu, očekujući učešće vaših zanimljivih i originalnih projekata, i verujem da ćemo, na taj način, zajedničkim snagama probuditi i osvežiti Kosjerić.”
Žiri, sačinjen od predstavnika kompanije i lokalne zajednice, nagradio je sledeće projekte: iz oblasti kulture najbolji su bili„Vekovnik – čuvar vaše budućnosti“ Osnovne škole „Mito Igumanović“ i „BUM 31260 #3“ nevladine organizacije Ko.AKTIVA; iz oblasti ekologije pobednici su Ko.AKTIVIN„EKO Kosjerić“ i „Eko-prašumica sa stazom zdravlja“, projekat Predškolske ustanove „Olga Grbić“; u oblasti obrazovanja nagrađena su tri projekta, „Dečiji planinarski kamp“  Planinarsko-ekološkog društva „Subjel“, „Kamp nauke Kosjerić“  NVO Ko.AKTIVA i „Poboljšanje medonosne flore“ lokalnog Društva pčelara „Miladin Zarić Mišo“; u oblasti socijalne zaštite i uključivanja nagradu su primili „Mi smo među vama“ Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu, i „Dnevni centar za starija lica“  Udruženja penzionera.
Predstavnik žirija, Zoran Ristović, magistar engleskog jezika, pohvalio je broj prijava i istakao da je ove godine žiri imao težak zadatak, jer je većina projekata odgovorila na neke od ključnih kriterijuma izbora kao što su dugoročnost, rešavanje realnih problema, ostvarivanje konkretnih prednosti za građane i usklađenost projekta sa vrednostima TITAN Cementare Kosjerić.Prošlogodišnji pobednici konkursa „Za moj Kosjerić“ predstavili su svoja dostignuća i rezultate projekata podstičući građane i organizacije da se uključe i iskoriste svoju energiju za unapređenje i razvoj lokalne zajednice.
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.