Obeležen Dan opštine Požega

POŽEGA – Svečanom akademijom na kojoj su predstavljeni rezultati u prethodnih godinu dana i dodeljena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama sinoć je obeležen Dan opštine Požega, 7. april. Akademiji su prisustvovali i gosti iz Šentjura, Mostara, Kosovske Mitrovice i Žablja.

Povelja je pripala Ruskoj humanitarnoj misiji na Balkanu i Narodnoj biblioteci Požega.

Plaketa je dodeljena prosvetnim radnicima u penziji Gordani i Milenku Šmakić, preduzetniku Zoranu Trbiću, penzioneru Budimiru Jovkoviću, predsedniku FK Crvene Zvezde Svetozaru Mijailoviću, redovnom profesoru na Stomatološkom fakultetu u Beogradu Eleni Kršljak, vajaru Draganu Jovićeviću Macoli, vlasniku etno sela u Tometinom polju Zoranu Đukiću i istraživaču saradniku na Mašinskom fakultetu u Beogradu Valentini Matović.

Pohvala je uručena predsedniku MZ Duškovci Miloradu Filipoviću i višestrukim davaocima krvi Sretenu Đokoviću, Radu Vučićeviću, Milanu Starčeviću i Milivoju Marjanoviću.

Nagrada u novčanom iznosu od 30 hilada dinara pripala je učenici sedmog razreda OŠ „Petar Leković“ Đurđini Mihajlović, učeniku osmog razreda OŠ „Petar Leković“ Đorđu Polugiću, vaspitačici u PU „Olga Jovanović Rita“ Svetlani Prodanović, medicinskoj sestri Aniti Zelenović, šahisti Radojku Uroševiću i sportskom ribolovcu Bojanu Radoviću.

Nakon deset dana kulturno-sportskih dešavanja, obleležavanje Dana opštine Požega završeno je koncertom na trgu koji je održao Haris Džinović.

Foto: Oglasna tabla Požega

You may also like...