Prolećno pranje ulica biće završeno do kraja marta

UŽICE – Prolećno pranje ulica i puteva u Užicu počelo je 7. februara i do sada je završeno 85% posla. U programu prolećnog pranja je 140 ulica u Užicu.

pranje ulica 1“Lepo vreme i male količine rizle na ulicama i putevima uslovili su da prolećno pranje ulica počne znatno ranije nego prethodnih godina i do kraja meseca bi trebalo da bude oprano i očišćeno svih 140 ulica koje su u programu pranja JKP Bioktoš“, rekao je za portal ZOOMUE Zoran Živković, rukovodilac RJ „Gradska čistoća“.

On je podsetio da se u okviru prolećnog pranja opere još 70 ulica koje nisu u programu Bioktoša, a do kojih je moguće prići zbog konfiguracije terena.

„Nakon toga sledi redovno pranje ulica, dinamikom noć-dan. Mi smo godinama radili sa pet cisterni, ali nam je ove godine zbog nedostatka sredstava u budžetu odobreno 18 miliona dinara manje za ručno i mašinsko pranje ulica u odnosu na prethodnu, zato smo bili primorani da redukujemo program pranja za oko 5 miliona dinara“, istakao je Živković.

On je dodao da se manjak sredstava nije odrazio na broj ulica koje se peru već na dinamiku, tako da se sada pojedine ulice, uglavnom gradske,  umesto tri puta peru dva puta.

„Mehanizacije imamo dovoljno, raspolažemo sa 6 cisterni, ali pošto nam je umanjen obim pranja, trenunto imamo dva vozača i dva perača više i oni će biti raspoređeni na druge poslove u preduzeću“, rekao je rukovodilac RJ „Gradska čistoća“.

Živković je naglasio  da će i pored manje sredstava za pranje ulica higijena u gradu biti na visokom nivou.

„Ukoliko i bude problema spremni smo da angažujemo rezervnu grupu koju imamo, ili da odgovorimo nalogu Direkcije za izgradnju i van redovnog programa“, zaključio je Živković. 

U ovoj akciji sa užičkih ulica biće uklonjeno 600 tona rizle što je pet puta manje nego prošle zime.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.