Svečana sednica povodom Dana grada održaće se 7. oktobra (VIDEO)

UŽICE – Obeležavanje Dana grada Užica praktično je počelo 22. septembra, održavanjem lekarskog skupa u Narodnom pozorištu, a trajaće do 11. oktobra. S obzirom da je Dan grada, 9. oktobar, ove godine nedelja, svečana sednica na kojoj će se dodeliti priznanja zaslužnim pojedincima, održače se u petak, 7. oktobra, od 19 časova.

Od 19 časova u GKC-u je na programu izložba Radomira Vergovića, „Pogled iza štafelaja“, dok će 30. septembra od 12 časova u Narodnom pozorištu biti održana izložba „Okrenite novi list – Vesti 80+1 i Radio Užice 50+1“.

Tradicionalna aktivnost „Daj pedalu raku“, u organizaciji savetovališta Jefimija, na programu je 1. oktobra od 11 časova, a istog dana od 19 časova održaće se koncert KUD Rok cirkus iz Beograda.

Omaž Milovanu Vitezoviću u vidu izložbe „Slobodnije od slobode“ održaće se 3. oktobra od 13 časova, a dan kasnije na programu su izložba Udruženja Užičana u Beogradu (19 časova), Koncert za hornu i klavir Milana Roksandića, Vanje Šćepanović i Marije Lazić (19 časova) i predstava „Svinjski otac“ (20 časova).

„U danima kada slavimo Dan grada nadareni pojedinci, deca i ustanove kulture će na različitim događajima recitovati, pevati i takmičiti se u čast ovog praznika. Na svečanoj sednici dodelićemo priznanja zapaženim kolektivima i pojedincima, a posebno mi je drago što će prisustvovati i naši bratski gradovi. Zbog epidemije 2020. godine nismo imali nikog od njih, a prošle godine samo delegaciju iz Grčke. Ove godine imamo ponovo potvrde dolaska predstavnika svih bratskih gradova“, rekao je zamenik gradonačelnice, Dragoljub Stojadinović.

Dečja predstava „Dugonja, Vidonja i Trbonja“ održaće se 5. oktobra od 18 časova, a sat kasnije održaće se regionalni skup „Književnost u nastavi“.

Javni čas crtanja „Moj grad“ za predškolce održaće se 6. oktobra od 10 časova, a za 19 časova zakazana je izložba fotografija „Bilo jednom na Azurnoj obali“, autora Miloša Cvetkovića.

Osim svečane sednice, 7. oktobra će se održati i maskenbal predškolaca (10:30), zatim program „Deca za decu“ (11 časova) i izložba posvećena osmanskom nasleđu u Užicu (13 časova).

Od 9 časova 8. oktobra održaće se 24. izdanje Trke za srećnije detinjstvo, a od 20 časova na gradskom trgu nastupiće Dženan Lončarević.

Dan kasnije od 11 časova održaće se Trofej Užica u plivanju, a sat kasnije počeće vaterpolo turnir. Od 18 časova održače se promocija projekta „Digitalizovana arhivska građa o Mihajlu Pupinu“.

Pretposlednjeg dana, 10. oktobra, od 18 časova na programu je promocija časopisa Gradac (o Ljubomiru Simoviću), a od 19:30 mini koncert u čast Žarka Petrovića.

Završni događaj obeležavanja Dana grada biće izložba akademskih slika zbirke SANU pod nazivom „U velikom formatu“, 11. oktobra od 19 časova.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.