SSP Užice: Predloženo povećanje cene grejanja je neprihvatljivo

UŽICE-Gradski odbor Stranke slobode i pravde apeluje na Gradsko veće Užica, da odbije zahtev JKP “Gradska toplana” za poskupljenjem grejanja od skoro 18 odsto .

„Ovim potezom bi se ionako osiromašena domaćinstva dovela pred svršen čin, jer bi na samom početku grejne sezone i za stan od 60 kvadrata, po novom cenovniku, za grejanje morali da izdvoje 8.500 dinara, odnosno 101.743 dinara godišnje, jer se grejanje plaća svi 12 meseci. Napominjemo da je grejanje već jednom poskupelo ove godine, takođe u grejnoj sezoni u januaru mesecu za 9 odsto, ali je tada odlučeno pod pritiskom javnosti, da se odluka primenjuje od 1. juna.

Da su građani zahvaljujući pogrešnoj politici SNS vlade, dovedeni do ruba egzistencije i da nisu više sposobni da podmiruju svoje račune i obaveze, svedoči i podatak da ovom preduzeću domaćinstva duguju 164 miliona, a privreda i ostali oko 20 miliona dinara. Povećanje cene grejanja će samo uvećati postojeće dugovanje građana i naplata će biti mnogo manja, jer su od građana napravili socijalne slučajeve, koji od plate ne mogu da podmire račune i da prehrane svoje porodice. Tržište je van kontrole, cene pod lažnim izgovorom rata u Ukrajini skaču svaki dan. Građani ostaju prepušteni sami sebi, kao u prvobitnoj ljudskoj zajednici, a ne u uređenom društvu XXI veka, dok neko dobro zarađuje u mutnom preko leđa običnih ljudi i njihovih porodica dovodeći ih na rub siromaštva,”navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.