U Arilju se sanira šteta (VIDEO)

ARILJE – Poplavljeno je oko 500 kuća i 650 hektara zemlje, a 84 osobe su evakuisane tokom jučerašnjih poplava u Ariju, rekao ja za ZooMUE predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković.

„Bez pijaće vode su naselja Virovo, Gruda i deo Cerove, a sinoć je 2200 domaćinstava bilo bez struje, dok ih je danas ostalo 146. Očekujemo do kraja dana da se puste i voda i struja za sve“, naveo je Nedeljković.

On je rekao da se nivo Moravice smanjio, ali da su dvorišta i kuće i dalje puni vode.

„Angažovali smo mnogo ljudi s pumpama da se voda izvlači, stigle su mašine za sušenje i prvo će se čistiti kuće, a potom vršiti dezinfekcija“, kazao je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, komisijie za procenu štete će prvo procenjivati štetu na objektima, a potom i na poljoprivrednom zemljištu.

„Poplavljeno područje je oko 70 odsto pod malionom“, naveo je Nedeljković.

Kako je kazao, Ariljci ne moraju da čekaju komisiju, već mogu sami čistiti, a dokaz za procenu štete će biti snimci i fotografije.

„Oni koji su pretrpeli štetu dobiće neku pomoć. Obratili smo se Kacelariji za javna ulaganja. Insitut za voćarstvo iz Čačka će poslati svoje ljude da nam pomognu“, zaključio je Nedeljković.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.