Sanacija klizišta preko Debelog brda

BAJINA BAŠTA – Država će pomoći sanaciju klizišta na magistralnom putu Bajina Bašta – Valjevo preko Debelog brda gde se trenutno saobraćaj odvija samo jednom kolovoznom trakom.

Ovaj putni pravac posebno je važan za teretni saobraćaj i on mora biti što pre saniran.

”Čeka nas ozbiljan posao. Moramo napraviti potporni zid visine četiri do pet metara kako bi sredili ovaj deo saobraćajnice. Projekat bi trebalo da bude gotov za mesec i po dana nakon čega se prelazi na izvođenje radova tako da bi ovaj deo saobraćajnice trebalo da bude završen za tri i po meseca”, rekao je Zoran Drobnjak vd direktora „Puteva Srbije“.

Procenjena šteta na području cele Opštine Bajina Bašta iznosi oko 300 miliona dinara, a samo u seoskim mesnim zajednicama uništeno je 11 mostova.

”Trenutno je najkritičnija situacija u Kostojevićima u zaseoku Bogdanovići gde je 900 metara puta nestalo u bujičnim poplavama i klizištima. Više od 20 porodica koje žive u tom području je odsečeno, mada se trudimo da im pružimo neophodnu pomoć“, rekao je Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog upravnog okruga i dodao da ovi ljudi uglavnom žive od poljoprivrede i da zavise od puta.

”Sve što nas kao društvo i državu zadesi, koji god problem, kakve god poplave nam se desile, a dešavaju nam se poslednjih godina vrlo često, rešićemo zajedno“, rekla je ministarka saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović tokom posete Bajinoj Bašti.

Ministarska je najavila da je za sledeću godinu u budžetu predviđeno oko 50 miliona evra – radiće se tunel kroz Kadinjaču, šest kilometara puta, ali i most prema Skelanima.

Prvi portal Bajina Bašta

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.