Ministarka Mihajlović obećala pomoć Ivanjici

IVANJICA – Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obećala je maksimalnu pomoć Opštini Ivanjica u sanaciji štete nastale nakon junskih poplava.

„Ivanjica je u junskim poplavama pretrpela najveću štetu i mi ćemo iz republičkog budžeta izdvojiti novac za sanaciju puteva i mostova“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da bi bilo nerealno očekivati da to opština sama uradi.

Ministarka je obišla i deonicu na Buku i okolini, a potom i veliko klizište u Klisuri koje je u poplavama odnelo deo puta.

Vršilac dužnosti direktora ‘’Putevi Srbije’’, Zoran Drobnjak rekao je da su u saradnji sa lokalnom samoupravom napravili spisak i da će se raditi 26 deonica na teritoriji Opštine.

„Biće potrebno oko 980 miliona dinara, a radovi kreću odmah. Mnogi su pitali i evo mogu da najavim da ćemo ove godine uraditi četiri kilometra puta Pridvorica-Devići“, rekao je Drobnjak.

Predstavnici Vlade i „Puteva Srbije“ ovbećali su da će svi radovi na oštećenoj putnoj infrastrukturi biti završeni do kraja godine.

infoLIGA

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.