Prekinut rad vrtića u opštini Čajetina (VIDEO)

ČAJETINA – Naredbom Štaba za vanredne situacije prekida se rad vrtića, radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno je do 23 časa. Rad javnih preduzeća i ustanova se mora prilagoditi situaciji, uz dezinfekciju javnih prostora i površina.

Vanredna situacija za sada nije uvedena, ali predsednik opštine kaže da su usvojene sve neophodne mere kako bi stanovništvo i turisti bili bezbedni.

U cilju sprečavanja širenja korona virusa zaštitne maske su obavezne u zatvorenom prostoru i poštovanje distance od dva metra. Sportski događaji održavaće se bez publike, rad svih predškolskih ustanova je prekinut, a ugostiteljski objekati radiće do 23 časa.

„Čini mi se da je sada ozbiljnija situacija i da će biti potrebno više preventivnih mera. Ograničićemo rad ugostiteljskih objekata i javnih ustanova, moramo napraviti neku redukciju i videti koliko možemo da smanjimo taj rizik. Već vidimo da Dom zdravlja u Čajetini trpi veliki pritisak od ljudi koji, verovatno iz straha, dolaze da rade testove. Mi gledamo kako možemo da pomognemo i prođemo što bezbolnije kroz ovu krizu“, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Uvedeni su dežurni telefoni za Čajetinu – Dom zdravlja 031 3831224 i 031 3831916, Zlatibor – Ambulanta Zlatibor 031 841279 i epidemiolog Užice 064 8577507 i 060 8577519.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.