Zasedao Štab za vanredne situacije u Požegi

POŽEGA – Na jučerašnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije opštine Požega konstatovano je da je poslednjih dana došlo do povećanja broja zaraženih korona virusom, ali i da se istovremeno povećava broj vakcinisanih i revakcinisanih sugrađana. Takođe, rečeno je da nema kršenja mera od strane ugostitelja i da se kontrole stalno vrše u saradnji sa komunalnom i sanitarnom inspekcijom.

Načelnik policije Jovica Lazarević rekao je da su u dvonedeljnoj izolaciji 284 osobe i da se značajan porast broja zaraženih u Arilju reflektuje i na Požegu i to u graničnim delovima, u Milićevom selu i Gorobilju.

Direktorka Doma zdravlja Vera Matović istakla je da je situacija očekivana za drugu polovinu februara i da je primećen manji porast broja pozitivne dece uzrasta od 5. do 8. razreda.

„Zabeleženo je i nekoliko slučajeva da pacijenti koji su preležali koronu ponovo postaju pozitivni“, rekla je Matović.

Ona dodaje da se svi vakcinisani i revakcinisani osećaju dobro i da nije bilo slučajeva neželjenih posledica.

Do danas je vakcinisano oko 1500 Požežana, a preko 500 je i revakcinisano.

Opština Požega je prema uputstvu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave potpisala sporazum o saradnji sa Institutom „Milan Jovanović-Batut“ kojim se obavezala da će obezbediti volontere za pozivanje građana za vakcinaciju. Član Štaba za vanredne situacije i zamenik predsednika opštine Ivan Novaković kaže da to za sada funkcioniše bez problema i po proceduri iz potpisanog sporazuma.

Izvor: radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.