Prvacima u Užicu školski pribor i po 5 hiljada dinara od grada (VIDEO)


UŽICE- Usled aktuelne epidemiološke situacije svečanosti povodom prijema đaka prvaka u svim užičkim osnovnim školama organizovane su danas, a na teritoriji grada Užica u školske klupe prvi put je selo njih 645. Grad im je obezbedio poklone, školski pribor i po 5 hiljada dinara za svakog prvaka.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević poželela je srećan početak nove školske godine svim učenicima, a obratila se i prvacima u OŠ “Dušan Jerković”.

“Danas ste svi sigurno veoma uzbuđeni baš kao i ja, jer imam tu čast i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred vašeg grada Užica, da vam poželim srećan početak školavanja i jednog novog razdoblja u vašem životu. Neće mi roditelji i vaši učitelji zameriti ako vam kažem da se na prvom mestu puno družite i kroz igru učite prva slova i brojeve jer znajte da upravo u školi stičete prve prijetelje i drugare. Ja ću vam poželeti da izrastete u dobre i poštene ljude i da budete ponos svih nas. Važno je da čuvate sebe i vašu okolinu, da pomažete jedni drugima ali i da velike uspehe, kojih će kroz školovanje sigurno biti, delite sa vašim drugarima, učiteljima i roditeljima. Đaci prvaci, dobro došli u školsko doba u školske klupe i učionice i neka vam svaki dan školovanja bude lep i poseban kao ovaj danas”,rekla je gradonačelnica Jelena Radović Radivojević.

Gradonačelnica je saopštila i da će ove godine pored školskog pribora, koji je grad već obezbedio za sve učenike prvog razreda, oni dobiti i po pet hiljada dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.