Srednje škole spremne za kombinovani model nastave (VIDEO)

UŽICE – Užice je jedan od 15 gradova u kome će se nastava u srednjim školama odvijati po kombinovanom modelu. U školama kažu da su se brzo organizovali, a roditelji ističu da će ovaj model sigurno biti bolji od onlajn nastave.

Onlajn nastava prema iskustvu roditelja srednjoškolaca nije donela dobar rezultat u učenju, pa su vest o kombinovanom modelu dočekali sa više optimizma.

„Dobili smo informaciju u petak, a u sredu počinje nastava što je sasvim dovoljno vremena da se prilagodimo ponuđenom modelu“,

„Svaki drugi dan će da idu u školu. Nadamo se da će epidemijska situacija biti povoljna i da će se stvari vratiti u normalu“,

„Ja se nadam da će ovaj model biti mnogo bolji nego onaj od prošle godine kad su uglavnom bili na onlajn nstavi koja je više bila kao produženi odmor nego što je dala nekog efekta u učenju“, kažu roditelji.

U srednjoj Ekonomskoj školi su spremni za početak nove školske godine jer ih nova odluka Ministarstva nije iznenadila.

„Mislim da neće btii nikakvih probelma što se tiče profesora, a uspećemo i đake da uključimo u rad na pravi način“, rekla je direktorka Ekonomske škole u Užicu Milica Prljević.

Ove godine u srednjim užičkim školama ima oko 3980 učenika od kojih je prvi razred njih više od 1000.

Za razliku od srednjoškolaca, učenici osnovnih škola će pohađati neposrednu nastavu, a ove godine je u prvi razred pošlo 150 dece više nego prethodne godine.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.