Od 4. maja otvaraju se kafići, 8. maja tržni centri i gradski prevoz, a od 11. maja vrtići

SRBIJA – Parkovi i šetališta su otvoreni, a od 4. maja počinju u Srbiji da rade kafići i restorani i da se odvija železnički i drumski međugradski saobraćaj, od 8. maja tržni centri i gradski prevoz, a od 11. maja vrtići i produženi boravci u školama, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba. Takođe, navedeno je da, prema preporukama svih svetskih i zdravstvenih organizacija od 18. maja kreće avioprevoz.

„Parkovi i šetališta su otvoreni, a oni koji se u njima nalaze moraju biti na odgovarajućem rastojanju i pridržavati se svih preporuka. Dozvoljeni su treninzi na otvorenom sa korišćenjem svih preporuka, što podrazumeva sve sportove na otvorenom i treninge“, objasnio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je naveo da se vrtići i produženi boravci otvaraju zbog roditelja koji moraju da rade i nemaju kome da ostave decu na čuvanje.

„Bilo bi dobro da poslodavci razumeju potrebe i da neko od dva roditelja ostane sa detetom. Ne moraju svi vrtići da rade i sva deca da dođu. Sad je procena da će se otvoriti oko trećina vrtića“, objasnio je Branislav Tiodorović.

On je, međutim, naglasio da se mere vrlo brzo mogu vratiti na staro ukoliko se svi ne budu ponašali u skladu sa preporukama, a kao primer nepoštovanja, dodao je, mogao se videti već danas na ulicama.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.