Protokol o saradnji turističkih organizacija

BANJA LUKA –  Turističke organizacije Zlatibor i Republike Srpske potpisale su u Banja Luci protokol o saradnji.

Poznato je da Zlatibor gaji izuzetne veze sa Republikom Srpskom, njenim predstavnicima i institucijama u svim oblastima. Naročito je to vidljivo u turističkoj delatnosti, o čemu svedoči i ovaj protokol usvojen sa ciljem  formalizacije dosadašnje i intenzivnije buduće međusobne saradnje. Direktori Turističkih organiziacija Zlatibora i Republike Srpske, Vladimir Živanović i
Miodrag Lončarević, iskazali su zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje koja će se u narednom period dodatno unaprediti.

Protokol o saradnji TOZ i TORS
Foto: TO Zlatibor

Ovim protokolom, kako je navedeno, strane potpisnice izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija. Pri tome izražavaju zajedničko uverenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede, što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima. Protokol takođe predviđa i realizaciju zajedničkih poslovnih aktivnosti u vezi sa promocijom, razvojem i unapređenjem oblasti turizma Republike Srpske i
Zlatibora, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima, realizaciju turističkih projekata od interesa, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, organizaciju zajedničkih manifestacija i dešavanja i drugih aktivnosti.

Prema potpisanom protokolu, za građane Republike Srpske koji putuju na Zlatibor biće omogućen popust u pojedinim hotelima i drugim smeštajnim kapacitetima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.