Nova Varoš kuburi sa izvođačima radova (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Zbog velikog broja radnika, pre svega građevinske, mašinske i elektro struke koji uhlebljenje nalaze preko granice, dešava se da neki važni projekti u opštinama širom Srbije kasne ili uopšte ne budu urađeni. 

Sa takvim problemom već nekoliko godina suočava se rukovodstvo Nove Varoši gde se na velike, i za ovu opštinu važne projekte, javi jedan ili nijedan izvođač radova.

„Ovaj problem evidentan je već nekoliko godina, ali je ove godine kulminirao. Mi smo trenutno opština u kojoj se možda i najviše gradi, a na nekoliko važnih projekata koje smo raspisali javio nam se po jedan izvođač radova“, objasnio je predsednik Opštine Radosav Vasiljević i dodao da su u takvoj situaciji prinuđeni da pristanu na uslove izvođača kako bi planirani radovi bili završeni.

Prvi čovek novovaroške opštine ocenjuje da je dobro što se u Srbiji ovoliko gradi, ali da to istovremeno pokazuje koliko radnika nedostaje da bi svi poslovi, sa lojalnom konkurencijom, mogli biti realizovani po predviđeni projektantski cenama.

„Pozivam sve preduzetnike iz Nove Varoši i okoline, građevinske firme da jedan deo svoje delatnosti opredele za ove radove i javljaju se na tendere kako bismo završili sve važne projekte za našu opštinu“, rekao je Vasiljević i dodao da su i za narednu godinu u planu veliki poslovi koji će popraviti kvalitet života svih meštana ovog kraja, ali i upotpuniti turističku ponudu.

You may also like...