Proslava Dana grada (video)

UŽICE-Povodom Dana grada direktor policije Milorad Veljović prisustvovao je danas na Gradskom trgu u Užicu pokaznoj vežbi Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije i otvaranju novih prostorija Regionalnog centra granične policije prema BIH.

 

Veljović je u obraćanju Užičanima na Gradskom trgu istakao da je borba protiv organizovanog kriminala jedan od prioriteta u radu policije ,čije je opredeljenje da bude garant stabilnosti,bezbednosti i mira .

“Republika Srbija je svesna da ta borba predstavlja stalni izazov i da zahteva fleksibilnost sistema,spremnost napromene i da zavisi u mnogome od obučenosti i opremljenosti kadrova.Zato se velika pažnja posvećuje unapređenju znanja i kapaciteta za sprovođenje zakona”,istakao je Veljović.

On je naglasio da je Policijska uprava Užice jedna od pet najuspešnijih u okviru MUP-a Srbije.

“.U proteklom periodu smanjen je broj krivičnih dela opšteg kriminaliteta,povećan broj rasvetljenih krivičnih dela,presečeno je više lanaca krijumčarenja droge i izvšene zaplene,a takođe je otkriven veliki broj krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala”,naglasio je Veljović.

On je čestitajući Užičanima i pripadnicima užičke policije Dan grada izneo uverenje da će policija u ovom gradu i dalje biti servis građana i pouzdan partner,koji će profesionalno i odgovorno izvršavati sve zadatke.

Tokom boravka u Užicu Milorad Veljović prisustvovao je i svečanom otvaranju novih prostorija Regionalnog centra granične policije prema BIH,koji u Užicu postoji od 2006.godine.

“Do sada je ovaj centar radio u iznajmljenom prostoru.Zahvaljujući gradu Užicu ,koji nam je ustupio prostor u bivšoj kasarni u Krčagovu dobili smo svoj prostor u kome će biti zaposleno oko 70 pripadnika granične policije koji će imati bolje uslove za rad nego do sada”,rekao je Veljović.

Regionalni centar granične policije u Užicu pokriva policijske uprave u Sremskoj Mitrovici,Šapcu,Užicu i Prijepolju u kojima radi oko 500 policajaca.

ZooM

 

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.