Prijepolje dobija zatvoreni bazen

PRIJEPOLJE – Opština Prijepolje dobila je načelnu saglasnost od nadležnih iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije za finansiranje izgradnje zatvorenog bazena u ovom gradu.

Bazen bi bio namenjen pre svih mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola ali i ostalim građanima kađe predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

„Još uvek nismo odredili tačnu lokaciju gde će se bazen graditi. U rebalansu budžeta koji ćemo usvojiti na narednoj Skupštini planiraćemo sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju bazena, zatim ćemo po ubrzanoj proceduri raspisati tender i odabrati firmu koja će obaviti taj posao da bi već početkom 2018 godine mogli da raspišemo tender za izgradnju bazena“ ističe Zindović.

On kaže i da sve indicije ukazuju na to da bi bazen mogao da bude smešten u sklopu gradske Osnovne škole Vladimir Perić Valter.

„Uspeli smo da obezbedimo sredstva za kompletnu sanaciju školskog kompleksa uključujući tu i sportsku dvoranu. Razmišljamo o tome da i bazen bude smešten upravo u sklopu škole, ali postoje i drugi predlozi“ tvrdi Zindović.

Inače ove jeseni u toku su radovi na brojnim infrastrukturnim projektima u Prijepolju. Ulaže se u putnu infrastrukturu, zatim u građevinske objekte a radi se i na zameni ulične rasvete. Ono što ne bude stiglo da se završi u toku ove kalendarske godine biće nastavljeno u narednoj godini. Značajan deo novčanih sredstava za ove projekte obezbeđen je zahvaljujući dobrim projektima iz državne kase ali i od Evropske unije, PROGRESA i Turske razvojne agencije, zaključio je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.
PP Media

You may also like...