Ljubovijska regata – tradicija koja traje više od dve decenije (VIDEO)

ROGAČICA – Pod sloganom „Ljubovija te zove“, održava se 21. izdanje Ljubovijske regate. Nekoliko hiljada učesnika zaplovilo je devet časova dugu trasu od Rogačice do Ljubovije.

Osim posada iz Srbije, među splavarima bilo je i gostiju iz Bosne, Hrvatske, ali i Nemačke. Neki od njih su uz ovu manifestaciju od njenih početaka.

Regata Ljubovija
Foto:ZooMUE

„Samo jednom nisam učestvovao, a razlog za to bio je godišnji odmor moje supruge. Od tada, više nikada u terminu ove regate ne idemo na odmor“, kaže jedan od dugogodišnjih učesnika.

Regatu, čiji promoter je bila olimpijska šampionka, Milica Mandić, otvorila je ministarka privrede, Anđelka Atanasković.

„Prvu put sam na ovoj regati, iskreno me raduje što vidim da je raspoloženje na visokom nivou“, rekla je Mandićeva.

Među gostima bio je i predsednik republičkog parlamenta, inače višegodišnji posetilac ove manifestacije.

„Ovakvih manifestacija treba da je što više, da se stvore uslovi da se što više omasove. Ja dolazim na ovu regatu još od vremena kada sam bio ministar unutrašnjih poslova“, istakao je Dačić.

21. izdanje Ljubovijske regate
Foto: ZooMUE

Osim zabavne, organizatori regate u njoj vide i ekonomsku dimenziju, što je jedan od razloga njenog dugogodišnjeg opstanka.

„Da se razvijamo ekonomski i da zarađujemo od turizma, a ne samo da se bere malina ili šljiva“, kaže kapetan regate, Zoran Vojinović.

Regata je vožena deonicom dužine 40 kilometara, uz pauzu na ušću Trešnjice u Drinu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.