Rekonstrukcija javne rasvete u Priboju

PRIBOJ – U narednih 20 dana, na teritoriji opštine Priboj biće izvršena zamena starih svetiljki na uličnom osvetljenju, novim LED sijalicama, saopšteno je na sajtu opštine.

 

Nove štedljive LED sijalice obezbeđene su kroz projekat Rekonstrukcija javne rasvete, sa kojim je lokalna samouprava konkurisala kod Evropske unije u okviru grant sheme Evropsko partnerstvo sa opštinama.
Zamena će biti izvršena na kompletnom gradskom području, u prvoj fazi na mostovima 54 sijalice od po 37 W, zatim na keju i u pojedinim delovima grada gde postoje duple svetiljke 148 LED sijalica od 55 W, na regionalnom putu 232 od 84 W i 22 LED sijalice od 110 W na banderama od 12 metara, u području oko škola.
Ukupno će biti postavljeno 456 sijalica na gradskom području. Dosadašnji troškovi električne energije i održavanja javne rasvete od skoro 13 miliona dinara godišnje, ovim projektom postavljanja štedljivih LED svetiljki, biće prepolovljeni i napraviće uštedu u pribojskom budžetu od 6,5 miliona dinara na godišnjem nivou, navodi se.
Vrednost projekta je 166.787,61 EUR, dok opština Priboj učestvuje sa 20% sredstava.

You may also like...