Predlog o neradnoj nedelji u Bajinoj Bašti uskoro pred odbornicima

BAJINA BAŠTA-U sali Skupštine opštine Bajina Bašta održana je usmena javna rasprava o izmenama Odluke o radnom vremenu na teritoriji opštine,koja predviđa da trgovine ne rade nedeljom,osim u turističkoj sezoni u mesecima jun,jul i avgustu.Raspravi je prisustvovao veliki broj privrednika,koji su i podnosioci inicijative da nedelja bude slobodan dan kao i zainteresovani građani. Svi prisutni na usmenoj javnoj raspravi su jednoglasni bili da treba usvojiti predložene izmene kojima bi nedelja bila neradna. Pored toga svi pekari sa teritorije opštine Bajina Bašta su se složili da i pekare uđu u predlog i da ni one ne rade nedeljom.


Tokom javne rasprave Mirko Radivojević je obrazložio predlog privrednika iz Bajine Bašte i naveo da je potrebno da se donese opštinska odluka da ne bi niko nedeljom radio i da je 98 odsto privrednika za ovo rešenje. On je naveo i da je ovo prvi slučaj da su privrednici inicijatori da nedelja bude neradna što je uglavnom na drugim mestima kao inicijativa dolazilo od sindikata i radnika

foto.Drina info

Na javnoj raspravi čule su se i reči zaposlenih u trgovinama koji su između ostalog naveli i da je nedelja pored odomora dan i kada mogu da prisustvuju liturgijama i ispune i svoje duhovne potrebe.

Prisutnima se tokom javne rasprave obratila i predsednica opštine Bajina Bašta koja je saopštila da će se predlog odluke o ovom pitanju naći pred odbornicima na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine Bajina Bašta koja se očekuje početkom novembra.


Ukupno 48 preduzetnika je potpisalo inicijativu da se ne radi nedeljom rekao predstavnik jednog od potpisnika inicijative za neradnu nedelju Vladimir Lazić . On je naveo da je poenta inicijative pre svega zadovoljstvo radnika, jer nije isto imati slobodan dan ponedeljkom ili utorkom i nedeljom, što je i bio osnov za pokretanje inicijative. Poenta jeste u tome da opština donese tu odluku da bi se svima zabrani rad nedeljom

Foto i izvor : Drina Info

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.