Povratak iz američkog sna (VIDEO)

UŽICE – Posle skoro jedne decenije u Americi porodica Pavlović iz Užica odlučila je da se vrati u Srbiju. Kažu ovde imaju više vremena za porodični život, ali kuhinja je mnogo ukusnija.

Kada je pre 11 godina otišao u Ameriku, Miloš Pavlović iz Užica, radio je čak četiri posla kako bi preživeo. Bio je fudbalski trener, kuvar, spasilac na bazenu i obezbeđenje, ali ubrzo je shvatio da najviče uživa dok sprema hranu.

Miloš Pavlović
Foto: ZooMUE

„U međuvremenu sam se skoncentrisao na kuhinju i završio kuvarsku školu tamo i počeo da radim u italijanskom restoranu, onda u keteringu, meksičkom restoranu, ali i jednom srpskom restoranu u Vašingtonu“, kaže MIloš Pavlović.

Miloš je iz Užica otišao kao fudaler, a vratio se kao iskusni kuvar i odmah našao posao.

„Ovde imam više vremena za porodicu. Dok sam bio u Americi radio sam po ceo dan i mnogo vremena provedem u putu, tamo nemate socijalni život“, dodaje Pavlović.

Dok su živeli u Americi Miloš i njegova supruga Marija dobili su sina Luku. Kako kaže Marija, posle porođaja osetila se kao potpuni stranac.

„Kada je došlo vreme da Luka krene u vrtić videli smo da je to neizvodljivo zbog troškova tako da sam ja pet godina provela sama sa detetom u kući. Dete tamo nije imalo društvo, nije bilo socijalizovano“, kaže Marija Bogdanović.

Luka ove godine polazi u osnovnu školu i najviše vremena sada provodi sa svojim vršnjacima.

„Igramo se lego kockicama i sa još nekim ighračkama. Imam mnogo drugara ovde i dolaze mi na rođendan“, kaže Luka Pavlović.

Luka sa ocem
Foto: ZooMUE

Marija i Miloš kažu da im je iskustvo u inostranstvu pomoglo da shvate gde zaista pripadaju.

„Dosta je lakše ovde i dete odrasta u nromalnijoj sredini. Imam više vremena da mu posvetim, da idmeo na fudbal, skijanje…“ kaže Miloš Pavlović.

„Videli smo neke zanimljive stvari, upoznali drugačiji način života, ali ja osećam da pripadam ovde“, zaključuje Marija Bogdanović.

Posle velike životne avanture svoju mirnu luku pronašli su u Užicu i ne kaju se zbog toga.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.