Postavljen prvi mlekomat u Srbiji (VIDEO)

ČAJETINA – Da li ste se nekada zapitali kako bi bilo kada bi mleko mogli da kupimo na ulici u bilo koje doba dana, a da je sveže i domaće. E pa to je sada moguće u Čajetini, gde je postavljem prvi mlekomat u Srbiji i kupcima je na raspolaganju 24 časa dnevno.

Mlekomat
Foto: ZooMUE

Milovan Ninčić iz sela Branešci kod Čajetine je mlekadžija koji godinama unazad prodaje mleko isporučujući ga na kućnu adresu, ali kako živimo u vremenu visokih tehnologija i on je rešio da modernizuje svoju prodaju, pa je tako došao na ideju da postavi mlekomat koji će potrošaćima omogućiti kupovinu svežeg domaćeg  mleka u svakom trenutku.

„Bili smo na slavi kod jednog drugara i pričali smo o poljoprivredi, jedan od drugara je pomenuo mlekomat, a ja pošto imam krave i bavim se proizvodnjom mleka to me je zainteresovalo. Kasnije sam po internetu počeo da tražim gde imaju da se kupe aparati“, rekao je mlekadžija Milovan Ninčić.

Mleko Ninčić
Foto: ZooMUE

Prema reakcijama meštana nije im teško da svakog dana dolaze i kupuju mleko, a ovakav način kupovime im se izuzetno dopada.

„Lakše je i nama kao kupcima, a lakše je i proizvođačima, jer ne moraju više da nam donose na kućnu adresu. Sviđa mi se što u svako doba mogu da dođem, kada zaboravim da kupimu prodavnici znam da ovde ima sveže mleko koje je odličnog kvaliteta“

„Ovakav način kupovine je lepši, mleko je domaće i kvalitetnije nego u prodavnicama, a dostupno nam je stalno“, rekli su neki od kupaca.

Kapacitet mlekomata je 100 litara, a aparat je takav da mleko u njemu ne može da se pokvari.

„Unutra je prohormsko bure u koje se sipa mleko iz laktofriza, ono je već rahlađeno, a takođe i ovaj mlekomat ima sistem hlađenja uz to i non stop meša mleko i drži ga na temperaturi od jedan do četiri stepena, tako da nema šanse da se mleko pokvari“, istakla je Milovanova supruga Bojana Ninčić.

Milan i njegova supruga Bojana za sada  sa svojih sedam krava mogu da proizvedu dovolju količinu mleka koja je potrebna da zadovolji dnevne potrebe kupaca. Ukoliko mlekomat u Čajetini bude radio prema njihovim očekivanjima u planu im je da postave još jedan na Zlatiboru.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.