Partnerstvom do posla za mlade

SEVOJNO – Užički centar za ljudska prava i demokratiju u saradnji sa Kancelarijom za mlade Sevojno, užičkom filijalom NSZ i preduzećem Jedinstvo Metalogradnja AD objavilo je konkurs za prekvalifikacionu obuku mladih za zavarivače.

Projekat kroz koji će nakon obuke pet lica dobiti posao u Jedinstvu finansira Ministarstvo omladine i sporta, a vredan je 2 600 000 dinara.

bojana„Kandidati treba da budu starosne dobi od 20 do 30 godina, da im je prebivalište Užice ili Sevojno, da su na evidenciji nezaposlenih NSZ i da poseduju III / IV stepen mašinske struke. Kao jedan od odlučujućih kriterijuma pri odabiru kandidata biće motivaciono pismo u kome bi kandidati trebalo da obrazlože zašto žele da se prekvalifikuju za zavarivače“, kaže Bojana Otašević, koordinatorka Kancelarije za mlade Sevojno.
Dvomesečna buka odabranih pet kandidata biće realizovana u Institutu za zavarivanje „Goša“ u Smederevskoj Palanci.
„Institut pruža besplatan internatski smeštaj, a hrana i prevoz kao i HTZ oprema i osiguranje od povreda biće finansirani iz budžeta Republike Srbije. Kandidat koji sa uspehom završi obuku dobiće dvojezični sertifikat o položenoj obuci i potpisaće ugovor o radu sa AD Jedinstvo Metalogradnja Sevojno, što je cilj ovog projekta“, naglašava Otaševićka.
Konkurs za pohađanje prekvalifikacione obuke za zavarivače traje do 25. novembra 2014.godine, a zainteresovani se mogu prijaviti u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Užicu ( kancelarije 3, 10, 11) kao i u prostorijama Kancelarije za mlade u Sevojnu.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.