Američki ambasador posetio Zlatiborac (video)

 MAČKAT-Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi posetio je danas kompaniju „Zlatiborac“ u zlatiborskom selu Mačkat,gde je posle upoznavanja sa kapacitetima ,tehnologijom i kvalitetom proizvodnje suvomesnatih proizvoda,izjavio da ova kompanija ima velike šanse za uspeh  na tržištu EU ,ali i Amerike.

 

„Većina stanovnika Zapadne Evrope i SAD-a jako vode računa da li jedu hranu sa aditivima.Ovde sam video proizvodnju suvomesnatih proizvoda bez aditiva,koji se prave na tradicionalan način sušenjem uz dodatak samo soli i začina.To bi kupci u ovim zemljama prihvatili kao bezbedan i zdrav proizvod.Ako „Zlatiborac“ održi ovaj kvalitet mislim da imaju šansu i na američkom tržištu“,izjavio je Kirbi novinarima posle obilaska kompanije.

Kompanija „Zlatiborac“ 32 odsto ukupne proizvodnje već plasira na tržišta Makedonije,BIH,Crne Gore,Ruske federacije,Azerbejdžana,Belorusije,Kazahstana,a očekuju i odobrenje iz Brisela za izvoz na tržište Evropske unije.

„Početkom godine Evropska komisija vršila je ocenu spremnosti kapaciteta Zlatiborca da izvozi na tržište EU i dobili smo visoke ocene za ispunjenost standarda proizvodnje i kvaliteta proizvoda.Očekujemo da se narednih 15 dana nađemo na listi mogućih izvoznika na ovo tržište“,izjavio je direktor kompanije Dušan Knežević.

Proširivanje tržišta  dovelo bi i do novog zapošljavanja radnika,kojih trenutno ima 400,kaže Knežević.

„Većina zaposlenih su mladi ljudi iz Mačkata i okoline,tako da u ovom selu mladi ostaju“,kaže Knežević.

Govoreći o sirovinama direktor Zlatiborca rekao je da je 95 odsto mesa iz zlatiborskog kraja i ostalih delova Srbije.

„Očekujemo da će Ministarstvo poljoprivrede u narednom periodu uraditi nešto po pitanju razvoja stočarstva u Srbiji.To bi dovelo do smanjenja uvoza mesa,koji je sada u našoj kompaniji 5 odsto,na najmanju moguću meru“,istakao je Knežević.

ZooM

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.