Otvaranje izložbe „ZOI 84“

PRIJEPOLJE – U Muzeju u Prijepolju u sredu 21. oktobra će biti otvorena izložba „ZOI 84“ koja se realizuje u okviru EU  projekta „Muzejske priče“ Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i  Hercegovina 2017-2020. U okviru izložbe biće izložena postavka Olimpijskog muzeja iz Sarajeva – ZOI 84. 

Projekat “Muzejske priče” realizuje se u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomod programa prekogranične saradnje Srbija, Bosna i Hercegovina 2014-2020. Ugovor za sufinansiranje sredstvima Evropske unije potpisan je sa Ministarstvom finansija Republike Srbije, Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije. 

Cilj projekta je jačanje kulturnog identiteta Srbije i Bosne i Hercegovine kroz podršku rada muzejima prekograničnog područja kao čuvara istorijskog i kulturnog nasleđa i tradicije, u smislu povedanja njihove vidljivosti, unapređenja kapaciteta, poboljšanja međusobne  saradnje i jačanja pozicije na tržištu kulturnog turizma. 

Projekat “Muzejske priče” zajednički se realizuje sa Historijskim muzejom BiH, Centrom  za kulturu „Vuk Karadžid“ iz Loznice i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva.  Ukupna vrednost projekta je 459.981,23 evra od čega Evropska unija sufinansira 390.110,08  evra, a preostalih 69.871,18 evra obezbjeđuju partneri na projektu. 

Izvor i foto: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.