Opština Čajetina pomaže SB Čigota (VIDEO)

ZLATIBOR – Od kada je Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru uvrštena u sistem covid bolnice pojedinci i preduzeća uputili su pomoć ovoj ustanovi kako bi u vreme epidemije obezbedili neophodne uslove za rad zaposlenih i brigu o pacijentima.

U akciju pomoći se uključila i opština Čajetina, obezbeđene su boce sa kiseonikom i mazut za grejanje vode, a predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da se oni odazivaju svakom apelu za pomoć.

„Mi smo našli način da im pomognemo da obezbedimo mazut preko investitora, a da mi to posle kroz neke usluge pravdamo“, rekao je Stamatović i dodao da je veliki probem to što ih zakonska regulativa ograničava kada je reč o trošenju budžetskih sredstava.

„Nalazimo način da pomognemo i Domu zdravlja da im nabavimo opremu i sve što je neophodno kako bi mogli da rade, da zaštite sebe, ali i da pomognu pacijentima“, dodao je prvi čovek čajetinske opštine i dodao da se i pored situacije sa korona virusom mora voditi računa i o gostima koji leto provode na Zlatiboru.

Stamatović je na kraju dodao da se na Zlatiboru i u Čajetini poštuju sve mere koje je doneo opšinski štab za vanredne situacije i istakao da se i zbog gostiju koji leto provode na planini provode pojačane higijenske mere kako bi njihov boravak bio bezbedan.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.