Mihajlovićeva :Čuvajte Zlatar ,da ne bude kao Zlatibor (VIDEO)

NOVA VAROŠ-Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Vlada Republike Srbije za četri godine u rehabilitaciju putne infrastrukture u Zlatiborskom okrugu uložila 3,2 milijarde dinara,a da će u ovoj i narednoj godini u održavanje puteva u Novoj Varoši biti uloženo oko jedne milijarde dinara.

Zorana Mihajlović obišla je danas radove na putu Nova Varoš -Sjenica u čiju rehabilitaciju preko Puteva Srbije uloženo 115 miliona dinara.Ona je zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem tokom posete  Novoj  Varoši otvorila i kancelariju za rodnu ravnopravnost   i sa rukovodstvom opštine razgovarala o infrastrukturnim projektima .

“Pored puteva, danas smo razgovarali i o energetskoj i komunalnoj infrastrukturi u ovom kraju. Moja poruka vama je da sačuvate Zlatar, da ne bude kao Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od Zlatibora, da ostane uređen, a da dovede nove turiste”, rekla je Mihajlovićeva.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da pristup da ministarstva presele svoje kancelarije u opštine van Beograda karakterše ovu Vladu koja ne pravi razliku između malih i velikih gradova.

“Imamo izuzetnu saradnju sa opšinom Nova Varoš. Uspostavili smo kvalitetnu sportsku i omladinsku infrastrukturu i obnovili većinu sportskih terena. Cilj nam je da podignemo sportske kapacitete opštine kako bismo dalje razvijali i sportski turizam”, rekao je Udovičić.

Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, zahvalio je potpredsednici Mihajlović, rekavši da je sastanak bio konstruktivan i uspešan u cilju stvaranja moderne  Nove Varoši.

“Nova Varoš je strateški opredeljena za razvoj turizma. To nije moguće bez razvoja infrastrukture.Zato smo  krenuli  u rekonstrukciju i izgradnju više putnih pravaca. Pre svega put od Branoševca do Zlatara, a sledeće godine i kružnog toka, puta od Špilova do Ivanjice, Kokinog Broda do Jarmovca, ali i Karađorđeve ulice u gradu”, rekao je Vasiljević.

Krsto Janjušević, narodni poslanik iz ovog kraja, zahvalio je potpredsednici Vlade i ministru Udovičiću jer ,kako je rekao,na pravi način sprovode politiku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

“Radimo dosta na infrastrukturi kako bi Zlatar, Pribojska banja i Zlatibor bili deo jedne turističke ponude. U susret nam ide i Koridor 11,a mi  ne čekamo skrštenih ruku, već sami stvaramo uslove za bolju budućnost”, rekao je Janjušević.

Potpredsenica Vlade Zorana Mihajlović  prilikom posete opštini Nova Varoš prisustvovala je i otvaranju kancelarije za rodnu ravnopravnost ove opštine.

Ona je istakala jda je ovo jedna od retkih opština u Srbiji koja ima i Savet za rodnu ravnopravnost,Odborničku žensku mrežu,a od 7 direktora javnih preduzeća pet su žene.

You may also like...