Bajinoj Bašti odborena sredstva za podsticanje energetske efikasnosti

BAJINA BAŠTA-Opštini Bajina Bašta odobrena su sredstva u visini od 8.500.000 dinara za podsticanje energetske efikasnosti na osnovu Javnog poziva za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave.

Zgrada opštine Bajina Bašta
Foto: ZooMUE

Bajinoj Bašti je odbren ceo iznos traženih sredstva, a iz opštinskog budžeta će za ove namene biti izdvojeno dodatnih 8,5 miliona tako da će ukupna subvencija biti izdvojeno 17 milona dinara.

„Veoma smo zadovoljni što nam je odobren ceo iznos traženih sredstva i smatram je ovo odlična prilika da veliki broj naših sugrađana konkuriše i dobije značajan novac za predviđene mere za podsticanje energetske efikasnosti i to za zamenu kotlova u domaćinstvima, zamenu fasadne stolarije, izgradnju termičkog omotača objekta i solarne panele“, rekla je predsednica Privremenog organa opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

Nakon završetka javnog poziva za privredne subjekte, koji će izvoditi radove, biće upućen javni poziv građanima opštine Bajina Bašta koji žele da koriste ove subvencije za mere energetske efikasnosti.

Drina info

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.