Održana prva sednica novog saziva Skupštine opštine Čajetina

ČAJETINA – Prva sednica novog saziva Skupštine opštine Čajetina održana je elektronski.

Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić je kazao da je zbog preuzimanja funkcija, prestao mandat odbornicima Milanu Stamatoviću, Miloju Rajoviću i Gordani Bojović, a da je potvrđen novim odbornicima Milanu Lazoviću, Velisavu Ninčiću i Milovanu Božiću.

Skupština je usvojila šest rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta, a na osnovu završenog javnog oglasa i izveštaja Komisije.

Doneta je odluka o pristupanju izmeni i dopuni PDR za izgradnju gondole, a doneta je i odluka o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Gold gondola Zlatibor“.

Data je saglasnost na izmene Finansijskog plana JKP „Vodovod Zlatibor“, dok je za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća imenovan Miroslav Đokić iz Užica.

Usvojen je Izveštaj o radu PD „Zlatiborski eko agrar“, kao i Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike za 2019. godinu.

Usvojena je odluka o regulisanju međusobnih odnosa između opštine Čajetina i Vasilija Mićića, „Putevi“AD Užice i HTTP „Palisad“AD Zlatibor u postupku faktičke eksproprijacije javnih saobraćajnica.

Zbog isteka mandata, razrešeni su dosadašnji članovi, a istovremeno imenovani novi članovi Upravnog odbora PU „Radost“ Čajetina.

Usvojeno je i više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, a radi ispravke granica građevinskih parcela.

U cilju završetka radova u centru naseljenog mesta Zlatibor, izgradnja privremenih objekata na šetalištu biće realizovana sredstvima dva finansijera na račun obračuna za uređenje građevinskog zemljišta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.