Energetska efikasnost javnih objekata u Užicu

UŽICE – Švajcarska pomaže Užicu, Kruševcu i Vrbasu u energetskoj rehabilitaciji 17 javnih objekata, a tender bi trebalo da bude objavljen u avgustu.

Projekat traje do polovine sledeće godine i obuhvata ukupno 23 objekta u Srbiji. Ministarstvo rudarstva i energetike je saopštilo da će narednih 30 dana objaviti tendersku dokumentaciju za nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju odnosno rekonstrukciju šest objekata u Кruševcu, pet u Užicu i šest objekata u Vrbasu.

Projekat energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji realizuje se u saradnji sa Državnim sekretarijatom za ekonomske poslove Švajcarske.

Informacija o zvaničnom objavljivanju tendera biće na veb stranicama projekta i naručioca, a preuzimanje dokumentacije na zahtev ponuđača biti moguće samo na švajcarskoj stranici za javne nabavke Simap, piše Igor Todorović za Balkan Green Energy News.

Rok za ponude biće u drugoj polovini oktobra, a svaka opština odnosno grad dostavljaju posebnu ponudu. Očekuje se da bi radovi trebalo da počnu u januaru, dok je završetak planiran za septembar sledeće godine.

Rok za realizaciju projekta je 42 meseca zaključno s junom sledeće godine, a budžet je 8,4 mil EUR. Švajcarski doprinos iznosi 7,4 mil EUR, a ostatak pokrivaju lokalne samouprave.

https://www.ekapija.com/

You may also like...