Novo igralište na Megdanu (VIDEO)

UŽICE – Danas je zvanično otvoreno dečije igralište na Megdanu. Projekat je realizovan u okviru programa Udružimo se, a ukupna vrednost je pet miliona dinara.

Izgradnja igrališta na Megdanu je rezultat potrebe naših sugrađana da preurede ovaj prostor i prilagode našoj deci, poruka je gradonačelnice Jelena Raković Radivojević na otvaranju igrališta.

„Ono što je poruka danas je da se igraju ovde, da budu zadovoljni, da budu srećni, ali da čuvaju ovo igralište. Njihove mame i tate su učestvovale u izgradnji ovog igrališta i napravili poseban kutak za igru“, rekla je Radivojević.

Grad Užice je dobio 2,3 miliona dinara kao nagradu od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa švajcarskom Vladom i Kancelarijom Ujedinjenih Nacija. Ukupna vrednost projekta je pet miliona dinara, a Grad je izdvojio 2,7 miliona dinara.

„Nisu to u finansijskom i građevinskom smislu veliki projekti, ali važno je da su oni želja naših sugrađana da u svom okruženju realizuju projekte koji su njima značajni, a finansiraju se od sredstava poreza na imovinu koji naši sugrađani plaćaju“, rekao je gradski većnik za finansije Miodrag Petković.

Podsetimo, sugrađani su se izjasnili online glasanjem za projekte dečijeg igrališta na Megdanu i delimične rekonstrukcije Malog parka u okviru programu Udružimo se.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.