Opština Čajetina rebalansom povećala budžet

ČAJETINA-Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić izjavio je posle sednice lokalnog parlamenta da je Čajetina jedina opština u Srbiji koja je rebalansom povećala budžet,što će,kako je rekao Đurić,omogućiti završetak svih planiranih aktivnosti do kraja godine.

„U toku je priprema budžeta za 2021.godinu i siguran sam da ćemo imati nove kapitalne projekta ,kao i redovna investiciona ulaganja“ ,rekao je Đurić.

foto.opstina cajetina

Odbornici su usvojili izmene i dopune Plana detaljne regulacije za izgradnju gondole na Zlatiboru, izmenu odluke o usklađenju osnivačkog akta JP Gold gondola Zlatibor , kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmene finansijskog plana ovog preduzeća za 2020. godinu. Usvojeno je rešenje o davanju saglasnosti na druge izmene Programa poslovanja KJP Zlatibor za ovu godinu, kao i odluka o povećanju osnovnog kapitala ovog preduzeća.

Novim predlogom odluke o izmeni odluke o boravišnoj taksi potvrđeno je da će ona u kategorisanom delu Zlatibora iznositi 120 dinara, a u nekategorisanom 60 dinara, a sve u skladu sa Zakonom o turizmu.

Takođe, usvojen je predlog odluke o osnivanju D.O.O. „Inovacioni biznis centar Zlatibor“, u kojem će do izbora direktora vršilac te dužnosti biti Darko Đurović.

Četvrta sednica Skupštine opštine Čajetina prva je na kojoj su odbornici pratili dnevni red uz korišćenje tablet računara.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.