Najavljena rekonstrukcija cevovoda u Sevojnu (VIDEO)

SEVOJNO – Rekonstrukcija magistralnog cevovoda u Sevojnu trebalo bi da počne krajem marta, najavili su nadležni. Ovim projektom trebalo bi da bude rešen problem koji je dugi niz godina predstavljao problem kako za stanovništvo, tako i za lokalnu privredu.

Prema rečima direktora JKP Vodovod Užice, trenutni cevovod u Sevojnu je tokom prethodne tri godine više od 15 puta ostavljao građane bez vode, a otklanjanje kvarova često je zahtevalo potpuni prekid vodosnabdevanja i tako stvaralo dodatne probleme.

„Pre nekih mesec dana smo otklanjali kvar u najtežim mogućim uslovima, tako da više nije moglo da se čeka. Inače, svaka rekonstrukcija cevovoda faktički je izgradnja novog. Otvaranje ponuda za izvođače biće 8. marta, a rok za izvođenje radova je 90 dana. Očekujemo da će do kraja leta, najkasnije do jeseni, cevovod biti rekonstruisan“, rekao je Ljujić.

Gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, najavila je da se u budućnosti, osim rekonstrukcije vodovoda, u Sevojnu mogu očekivati još neki infrastrukturni projekti, poput rekonstrukcije zdravstvene ambulante i asfaltiranja pojedinih putnih pravaca.

„Za rekonstrukciju su Grad Užice i JKP Vodovod Užice izdvojili oko 90 miliona dinara. Po završetku ovog projekta, osim toga što će građani Sevojna rešiti problem vodosnabdevanja, biće asfaltirana i celokupna ulica u kojoj će se radovi sprovoditi“, rekla je gradonačelnica.

Direktor Vodovoda dodaje da rekonstrukcija neće uticati na odvijanje saobraćaja, jer neće biti blokirana čitava saobraćajnica, a obezbediće se i adekvatna signalizacija. U tom periodu u funkciji će biti postojeći cevovod, tako da neće biti prekida u vodosnabdevanju. Po završetku rekonstrukcije, jedan po jedan priključak prebacivaće se na novi cevovod.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.