EPS gradi mini hidroelektranu u Ivanjici

IVANJICA-U okviru kompleksa stare hidrocentrale na reci Moravici u Ivanjici  gradiće se ove godine nova mini hidroelektrana instalisane snage 670 kW, koja će godišnje proizvoditi 2,23 miliona kilovat-sati električne energije. Investitor je Elektroprivreda Srbije, a u izgradnju će biti uloženo 1,24 mil EUR. Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Gradnja nove hidroelektrane podrazumeva izgradnju mašinske zgrade sa ugradnjom nove elektromašinske opreme. U okviru ove vredne investicije predviđeno je i rušenje kosog betonskog mosta, koji se nalazi ispred novoizgrađene brane.

U EPS-u ističu da je  projekat rušenja mosta, koji je izrađen u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, trenutno je u fazi tehničke kontrole .

Nakon toga, ovo javno preduzeće će od Odeljenja za urbanizam opštine Ivanjica zatražiti dozvolu za rušenje. Prema planu, izgradnja nove hidroelektrane, rekonstrukcija stare i rušenje pešačkog mosta treba da počnu u martu 2018. godine,saopšteno je iz EPS-a.

You may also like...