Vlada raspustila skupštine devet opština i one idu na izbore 3. aprila

U devet opština u Srbiji će uz najavljene predsedničke i parlamentarne izbore biti održani i vanredni lokalni izbori jer je Vlada raspustila tamošnje lokalne skupštine. Takav je slučaj u opštinama Bajina Bašta, Doljevac, Kladovo, Knjaževac, Kula, Lučani, Majdanpek, Medveđa i Sečanj.

Prethodilo su njihovi čelnici podneli ostavke, a mahom su svi objasnili su da su to uradili kako bi objedinili izbore i spasili lokalni budžet dodatnih troškova.

Zgrada opštine Bajina Bašta
Foto: ZooMUE

U narednom periodu u ovih devet lokalnih samouprava biće formiran privremeni organ, koji će biti zadužen za sve tehničke i neodložne poslove iz nadležnosti Skupštine opštine.

O ostavci je početkom godine govoiro prvi čovek Lučana Milivoje Dolović, koji je tada pojasnio da se na taj potez nije odlučio zbog loših rezultata, već objedinjenje izbornog procesa u aprilu.

– Kraj mog mandata je u decembru, ali obzirom da su raspisani lokalni i parlamentarni izbori za april, smatram da će se u budžetu ostvariti značajna ušteda ako izađemo na izbornu utakmicu tada – naveo je Dolović.

Pored njih dvojice, usledile su ostavke i čelnih ljudi Bajine Bašte, Doljevca, Medveđe… Gotovo svi su imali isto objašnjenje: da građani izađu samo jednom na izbore a opštinski budžeti budu pošteđeni dodatnih troškova.

Blic

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.