Meštani i dalje ne dozvoljavaju da se baci otpad na deponiju Goveđak

SJENICA – Meštani sela kod Sjenice osmi dan protestuju na nesanitarnoj deponiji Goveđak i ne dozvoljavaju da se bilo šta baci na ovu deponiju na kojoj se više od 10 godina dovozi smeće.

U JKP „Vrelo“ u Sjenici rečeno je da će problem pokušati da reše i preko pravosudnih organa i da su protiv devetorice meštana podnete krivične prijave.

„Očekujemo da pravosudni organi postupe po tim prijavama i da deponija posle toga bude odblokirana“, kaže direktor JKP „Vrelo“ Nermin Ljajić.

Deponija kod Sjenice
Foto: ZooMUE

On tvrdi da se smeće sada gomila u Sjenici oko kontejnera i na ulicama i zbog toga ova deponija mora da nastavi deponovanje smeća.

„Deponija na Goveđaku u upotrebi je 14 godina i do sada nije osporavana u ovom obimu. Dok se ne aktivira regionalna deponija Banjica kod Nove Varoši mi nemamo gde da odlažemo smeće“, rekao je Ljajić.

Meštani ističu da ne odstupaju od namere da se ova divlja deponija zatvori.

„Ova neuređena deponija je ruglo u srcu planine, nedirnute prirode najlepšeg dela Zlatara“, kažu meštani i dodaju da sjenički JKP već 14 godina ne rešava ovaj problem.

Divlja deponija
Foto: ZooMUE

Prema rečima Nebojše Vasojevića, jednog od meštana, Ministarstvo zaštite životne sredine pre 10 godina donelo je rešenje kojim se zabranjuje odlaganje otpada na Goveđaku, ali to rešenje nije sprovedeno.

„Mi smo njima podneli krivične prijave zbog zagađenja životne sredine. Oni odlažu smeće na divlju, neuređenu deponiju u srcu čiste prirode i tako krše zakon. Nema sile koja će nas naterati da odstupimo“ , kaže Vasojević.

Izvor: Kurir

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.