Luka (13) i dalje čeka davaoca:Možda baš vaša krv bude izvor novog života za Luku (VIDEO)

UŽICE-Trinaestogodišnji Luka Bosiljčić iz Užica boluje od najtežeg oblika leukemije i za dalje lečenje hitno su mu potrebne matične ćelije. Njegovi drugovi iz odeljenja pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 45 godina da daju uzorak krvi za upis u registar davalaca matičnih ćelija, jer još nije pronađen podudarni davalac.

Drugovi Luke Bosiljčića ne gube nadu da će se što pre pronaći donor matičnih ćelija za Luku, da im se vrati u školsku klupu, na basket i da se zajedno spremaju naredne godine za malu maturu.

„Naš drug Luka Bosiljčić boluje od najtežeg oblika leukemije. Luka se hrabro bori, ali mu je potrebna i vaša pomoć. Molimo vas da odvojite malo vašeg vremena jer možda baš vi budete Lukin spasilac, možda baš vaša krv bude izvor novog života za Luku“, apeluje Lukina drugarica iz razreda.

Njegova druga drugarica navodi da dok druga deca očekuju nove patike, Luka čeka vest da mu je pronađen podudarni donor – da mu je život spasen.

„Dok svi čekamo da odemo na more, da kupimo nove patike, da odemo s društvom na basket, neko samo čeka vest da mu je život spasen! Dečak iz našeg grada, iz naše države, moj drug Luka traži 15 minuta vašeg vremena, koji mu mogu spasiti život“, prenosi RTS  reči jedne Lukine drugarice.

Među više od dve hiljade davalaca do sada, nije pronađen podudaran sa Lukinim matičnim ćelijama, ali Lukini drugari veruju da će se naći pravi, jer lek je među nama.

„Potrebno je dati uzorak krvi za upis u registar davalaca matičnih ćelija, na taj način postajemo potencijalni donor ili baš pravi adekvatan par za Lukinu transplantaciju matičnih ćelija. Ovaj jednostavan čin ima moć da Luki spasi život i vrati nadu njegovoj porodici“, navodi Mirjana Maksimović, direktorka OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu.

U Užicu će, u saradnji sa Leukom, biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi 14. juna, a poziv je otvoren za sve humane ljude, starosti od 18 do 45 godina, širom Srbije, koji uzorak krvi mogu dati u najbližoj transfuziji za novi život trinaestogodišnjeg Luke Bosiljčića.

Telegraf

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.