Letnja sezona na Torniku od 16.juna

TORNIK-Letnja sezona na centru Tornik počinje u sredu, 16. juna, rekao je za Radio televiziju Srbije direktor Skijališta Srbije u najavi nove sezone.

Prvog dana svi sadržaji su besplatni, a do kraja leta planirani su popusti o čemu će korisnici biti obavešteni. Posetiocima će biti dostupni žičara, bob na šinama, avantura park, zip lajn, staze za šetnje i vožnju bicikala i ostali sadržaji koji čine aktivan odmor na planini.

foto.zoomue

Zimska sezona na Torniku trajala je 95 dana, i kao u svim skijalištima obeležile su je mere protiv širenja koronavirusa i veći broj domaćih turista. Sticajem okolosti, prethodna letnja sezona je bila najbolja za Skijališta Srbije, ali sa druge strane, Tornik je tradicionalno dobro posećen i leti što se poklapa sa trendovima u velikim svetskim planinskim centrima, što je potvrdio i direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika gostujući na RTS-u:

„Zlatibor je posećeniji leti nego zimi, a i tamo smo napravili jednu plavu stazu od 2,5 km. Gondola vozi korisnike usluga od centra Zlatibora do vrha Tornika, tako da će se povećati broj turista, nećete morati da palite kola da biste došli da šetate,“rekao je direktor skijališta Srbije u Jutarnjem programu RTS-a i apelovao na turiste da se čuvaju tokom boravka na planini i ne posećuju neistražena mesta na centrima Tornik, Kopaonik i Stara planina.

RTS

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.