Umetnost od starih tastatura (VIDEO)

UŽICE – U Užicu je održana izložba pod nazivom „Oflajn“ umetnika Vojislava Stanojčića. On svoja umetnička dela pravi od starih tastatura, a ovom izložbom želi da podstakne ljude da budu malo više oflajn.

Stare tastature, kablovi, kućišta i monitori, umesto da završe u otpadu, postal su deo umetničkih instalacija I eksponata umetnika Vojislava Stanojčića iz Užica.

„Ceo opus kojim se ja bavim, a ovu tehniku svrstavam i u reciklažu, kritika je novih tehnologija, odnosno kritika njenih negativnih uticaja i svega lošeg što nam dolazi sa tvitera i društvenih mreža“, objašnjava Stanojčić.

Vojislav je svoje minijature, skultpute i instalacije pokazao Užičanima na izložbi pod nazivom „Oflajn“, a svaki pojedinačni rad posvećen je nekoj temi ili osobi koje simbolišu svet modernih tehnologija i komunikacija.

Umetnost od tastatura
Foto: ZooMUE

„Ja se ovom tehnikom bavim dugi niz godina, oko 15 godina, a sve je krenulo eksperimentalno, pa je onda od izleta nastala ekskurzija. Sada je došlo vreme da se ta ekskurzija pokaže. Napravio sam selekciju i po formatu i temi. Imamo ovde i zviždače, Asanža, Snoudena, kritiku Tvitera i tako dalje“, kaže Stanojčić.

Umetnik svojim instalacijama I skulpturama kritikuje moderne tehnologije i njihov uticaj na naš život.

Umetnost tastature
Foto: ZooMUE

„Svakodnevno slušamo nešto što je fejk i prljavo. Baš zato je naziv ove postavke Oflajn, a iza stoji dublja poruka. Treba biti oflajn, odnosno malo komotniji i slobodniji u svim oblicima života“, ističe umetnik.

Radovi ovog Užičanina navode na razmišljanje o svetu i vremenu u kom živimo, a kako kaže, krajnji cilj je biti oflajn.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.