Jednim klikom do važnih informacija (VIDEO)

LUČANI – Opština Lučani je u okviru nacionalnog projekta upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda razvila aplikaciju „Siuvs Mobile“ kojom informišu građane o vanrednim situacijama, ali i o redovnim aktivnostima koje se odvijaju u mestu u kom žive.

U Lučanima više od hiljadu ljudi koristi aplikaciju putem koje se informišu o raznim servisnim informacijama, elementarnim nepogodama poput poplava, grada i požara, ali i o radu javnih preduzeća.

„Nakon najave od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije da će doći do obilnih padavina i do mogućnosti izlivanja voda, mi putem mobilne aplikacije dajemo saopštenje građanima da može doći do poplava. Mi aktiviramo naše snage, pre sve poverenike civilne zaštite, predstavnike mesnih zajednica, sve to kako bi se narod pripremio za ono što sledi“, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije Lučani Zoran Vučićević.

Zoran Vučićević
Foto: ZooMUE

Građane Lučana najviše interesuju servisne informacije, kao što su obaveštenja o nestanku vode,  prekidu saobraćaja i struje.

„U našem preduzeću preko aplikacije građani mogu da se informišu o havarijama na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži, redovnim intervencijama, odnošenju komunalnog otpada i o ostalim obaveštenjima koja se tiču našeg preduzeća“, kaže Tanja Milenković iz preduzeća „Komunalac“.

Komunalac
Foto: ZooMUE

Sve bitne informacije iz Lučana građani mogu pratiti jednostavnom i besplatnom instalacijom na mobilni telefon.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.