Pobeda za jesenju titulu (VIDEO)

IVANJICA – Ukoliko Javor Matis savlada Inđiju, osvojiće jesenju titulu u Prvoj ligi Srbije.

Pobeda Javor Matisa protiv Zlatibora i Inđije protiv Slobode dovele su do toga da će u poslednjem kolu jesenjeg dela Prve lige Srbije koplja ukrstiti prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Biće to pravi derbi je robe ekipe su pokazale da imaju kvalitet za prvo mesto. Ovo će biti treći po redu derbi za Ivanjičane koji su u prethodna dva kola igrali protiv Sinđelića i Zlatibora, a ukoliko savladaju i Inđiju niko neće imait pravo da osporava lidersku poziciju Javor Matisa.

Igor Tufegdžić ne pravi euforiju od ovih rezultata, jer to može da odvede u neki drugi pravac. Glava mora da bude gore, a noge dole kako bi se nastavilo pravim putem. Nikola Petković i Ivan Marković nemilosrdno tresu protivničke mreže. Od 28 napadački tandem je postigao 21 gol i realno je da sve odbrane strepe od njih. Inđija pored Sinđelića ima najbolju odbranu sa samo 5 primljenih golova, što govori da neće biti lako protiv njih. Ali ukoliko žele lidersku poziciju cela ekipa mora da radi, a gol neka postigne bilo ko.Petković ne želi da razmišlja o pritisku koji je na njegovoj ekipi. To je sastavni deo sporta i ko sa tim ne zna da se nosi taj i nije za fudbal. Pobeda je imperativ, a teren će pokazati pravo stanje stvari.

Javor Matis i Inđija kao isve ostale ekipe koje igraju u nedelju, osim Trajala i Novog Pazra, na teren će od 13.30. Lazar Lukić će biti glavni sudija, pomažu mu Novak Novaković  i Goran Bogićević svi iz Beograda.

You may also like...