Internet promocija Zlatibora privlači mlađe turiste (VIDEO)

ZLATIBOR – Turistička organizacija Zlatibor radi na promotivno marketinškim aktivnostima i ulaže velike napore da se turistički potencijali planine predstave na što bolji način. Jedan od nezaobilaznih vidova promocije su društvene mreže, kao i influenseri koji slikom i zvukom najbolje mogu da dočaraju svu lepotu Zlatibora, a potencijalnim turistima približe brojne aktivnosti koje su im na raspolaganju.

Kompletna privreda i turizam ove godine prilagođava se uslovima pandemije korona virusa. Ovaj period je vreme kada  Zlatibor koristi za promociju, pripremajući se za letnju turističku sezonu.

Zlatibor jezero
Foto: ZooMUE

„Zlatibor kao destinacija navikao je turiste da ih svake sezone obraduje nekim novim sadržajima, tako će biti i ovog leta.Svakako je u fokusu naših promocija gondola i aktivnosti koje turisti mogu da sprovode na samoj destinaciji jer smo analizom prošle godine došli do njihovih nekih želja i potreba. Veliko interesovanje pokazalo se za aktivni odmor“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Turistička organizacija Zlatibor svakodnevno pronalazi načine na koje će komunicirati sa potencijalnim turistima .

„Mi trenutno najviše sa turistima komuniciramo putem društvenih mreža, internet portala, internet marketinga. Ove godine u planu imamo saradnju sa velikim brojem influensera koji će doći kod nas na Zlatibor i predstaviti ovu destinaciju iz potpuno drugog ugla promovisati sve naše kapacitete i sadržaje po kojim se Zlatibor razlikuje od ostalih turističkih destinacija“, dodao je Živanović.

Ovakav način promovisanja Zlatibora doprineo je da ovu planinu više posećuje mlađa populacija u onosu na prethodne godine.A, usled pandemije korona virusa Zlatibor je posetilo 98 odsto domaćih turista.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.