Internet promocija Zlatibora privlači mlađe turiste (VIDEO)

ZLATIBOR – Turistička organizacija Zlatibor radi na promotivno marketinškim aktivnostima i ulaže velike napore da se turistički potencijali planine predstave na što bolji način. Jedan od nezaobilaznih vidova promocije su društvene mreže, kao i influenseri koji slikom i zvukom najbolje mogu da dočaraju svu lepotu Zlatibora, a potencijalnim turistima približe brojne aktivnosti koje su im na raspolaganju.

Kompletna privreda i turizam ove godine prilagođava se uslovima pandemije korona virusa. Ovaj period je vreme kada  Zlatibor koristi za promociju, pripremajući se za letnju turističku sezonu.

Zlatibor jezero
Foto: ZooMUE

„Zlatibor kao destinacija navikao je turiste da ih svake sezone obraduje nekim novim sadržajima, tako će biti i ovog leta.Svakako je u fokusu naših promocija gondola i aktivnosti koje turisti mogu da sprovode na samoj destinaciji jer smo analizom prošle godine došli do njihovih nekih želja i potreba. Veliko interesovanje pokazalo se za aktivni odmor“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Turistička organizacija Zlatibor svakodnevno pronalazi načine na koje će komunicirati sa potencijalnim turistima .

„Mi trenutno najviše sa turistima komuniciramo putem društvenih mreža, internet portala, internet marketinga. Ove godine u planu imamo saradnju sa velikim brojem influensera koji će doći kod nas na Zlatibor i predstaviti ovu destinaciju iz potpuno drugog ugla promovisati sve naše kapacitete i sadržaje po kojim se Zlatibor razlikuje od ostalih turističkih destinacija“, dodao je Živanović.

Ovakav način promovisanja Zlatibora doprineo je da ovu planinu više posećuje mlađa populacija u onosu na prethodne godine.A, usled pandemije korona virusa Zlatibor je posetilo 98 odsto domaćih turista.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.