Janjićeva podnela ostavku,smene direktora u nekim javnim preduzećima

Užice- Užički odbornici na jučerašnjem zasedanju Skupštine grada usvojili Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti i imenovali nove vršioce dužnosti direktora pojedinih javnih preduzeća i ustanova.

 

Donošenjem Odluke o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti, Užice se priključilo grupi od 22 lokalne samouprave u Srbiji koje su prihvatile ovaj dokument. Pre Povelje, koja je strateški dokument u ovoj oblasti, Užice je već imalo formirane Žensku odborničku mrežu i Savet za rodnu ravnopravnost, čime je pokazalo svoju spremnost za rešavanja pitanja i problema koji se pojavljuju u ovoj sferi života.

U delu urbanizma, usvojene su odluke o donošenju planova generalne regulacije „Užice – Centralni deo“ prva faza i o pristupanju izmenama i dopunama plana „Krčagovo“, zatim odluke o socijalnoj zaštiti, o izmenama odluke o gradskom vodovodu, o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada za prošlu godinu i o dopuni odluke o otuđenju građevinskog zemljišta na lokaciji kasarna „4. puk“ javnim nadmetanjem.

Odbornici su razrešili dosadašnje direktore gradskih preduzeća i ustanova, „Niskogradnje“, Apoteke „Užice“, Istorijskog arhiva i Gradskog kulturnog centra, i imenovali vršioce dužnosti na njihova mesta. Novi vd direktori su, u Niskogradnji, Snežana Milutinović, dipl. ekonomista,  Apotekama „Užice“, Radoica Nišavić, dipl. farmaceut, Istorijskom arhivu Željko Marković, dipl. pravnik i u Gradskom kulturnom centru Nikola Zlatić, dipl. ekonomista. Kadrovske izmene izvršene su i u upravnim, nadzornim i školskim odborima i Zelenom savetu.

Prihvaćeni su godišnji programi rada koje su izradili Narodni muzej, Turistička organizacija Užice i Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, kao i program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta gde je, istovremeno, određen gradonačelnik, kao nadležni organ za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta koje je u državnoj svojini.

Gradska većnica za zaštitu životne sredine Snežana Janjić podnela je na jučerašnjoj sednici Skupštine gradas ostavku nas tu funkciju.

 ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.