Ribarsko naselje se širi

PRIBOJ – Na Potpećkom jezeru kraj Priboja otvoren je turističko-ribolovni kamp u koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uložilo oko 11 miliona dinara.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je prilikom obilaska Ribarskog naselja da je dogovorena njegova dogradnja kako bi se povećali smeštajni kapaciteti.

„Ribarsko naselje je jedno od retkih koja su na ovakav način sagrađena u zemlji, jer Priboj mora po nekim specifičnostima da privlači turiste. Zahvaljujući prirodnim lepotama koje ima i geografskom položaju očekujemo ovde turiste i iz Crne Gore i BiH, dok se iz Srbije podrazumevaju. Naredne godine u planu nam je i izgradnja auto kamp naselja čime će ovaj kraj biti poznat kao jedinstvena turistička destinacija“, istakao je Ljajić.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da je turizam jedno od strateških opredeljenja razvoja Priboja.

„Ono što je Priboju potrebno su bolji smeštajni kapaciteti, jer imamo malo hotelskih smeštaja u gradu. Ovih dana imamo ozbiljna lica koja su zainteresovana za kupovinu hotela Lim, međutim moramo da rešimo probleme u stečajnom postupku. Nakon toga Priboj će raspolagati sa svim ponudama za kvalitetan turizam. Narednih godinu ili dve naš grad će biti suštinski veoma bitan na turističkoj mapi Srbije“, zaključio je Rvović.

RTS, GZS

 

You may also like...