Filmart raspisao konkurse za učešće na kampu Interakcija i masterklasu Interdoc

POŽEGA – Nezavisni filmski centar „Filmart“ je raspisao konkurse za učešće na 12. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2017“  i  7. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2017“.

Od 10. do 27. avgusta 2017. godine biće održan 12. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2017“, tokom koga će petnaest studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Ivanjici i Užicu.

Kao i prethodnih godina, istovremeno sa realizacijom druge faze kampa, od 17. avgusta,  biće održan 7. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2017“, tokom koga će naši afirmisani dokumentaristi, Dragan Elčić i Mladen Matičević, sa polaznicima podeliti znanje i iskustvo iz kreativnog dokumentarnog filma.

Tim povodom, Nezavisni filmski centar „Filmart“ je raspisao konkurse za učešće na kampu i masterklasu. Na konkurs za učešće na kampu, koji je otvoren do 30. aprila, mogu da se prijave studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, dok je konkurs za učešće na masterklasu otvoren do 10. juna i na koji se mogu, pored studenata filmskih škola, prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu, izjavio je Dejan Petrović, direktor „Filmarta“.

Tokom jedanaestogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 204 učesnika iz 50 zemalja, snimljen je 41 dokumentarni film i osvojeno 13 nagrada na filmskim festivalima širom sveta, dok je na masterklasu učestvovalo 78 učesnika iz 30 zemalja.

Više informacija o konkurisima možete pronaći na:

www.film-art.org/interaction

www.film-art.org/interdoc

You may also like...