Tribina „Čija je zapadna Srbija“ (VIDEO)

UŽICE-Srbija je visoko centralizovana država i građani koji žive u unutrašnjosti moraju da vode računa u kakvim su odnosima sa Vladom i centralama stranaka,jer nemaju mogućnost da sami odlučuju o interesima svog grada,poručio je narodni poslanik Zeleno-levog kluba Đorđe Pavićević na tribini „Čija je zapadna Srbija“ u Užicu,koju je organizovao Ne davimo Beograd.

„Srbija mora da se decentralizuje,a ne regionalizuje kako oni najavljuju,kako bi građani imali mogućnost da sami odlučuju .Ne davimo Beograd je nedavno otpočeo proces transformacije pokreta u zeleno-levu političku partiju koja će delovati na republičkom nivou.Ideja je da se ono što je Ne davimo Beograd postigao u Beogradu,proširi i na druge gradove .Očekujemo da će početkom naredne godine biti registrovana partija “,rekao je Pavićević.

Na tribini se čulo i da je zapadna Srbija  region koji već niz godina trpi posledice centralizacije države što je dovelo i do propadanja gradova poput Užica, kao značajnog regionalnog centra. Štetne politike,kako je naglašeno na tribini, dovele su do gomilanja mnogobrojnih problema poput poput niskog životnog standarda, ugroženih radničkih prava, korupcije, loše infrastrukture, ekoloških problema i mnogih drugih.

Aktivista Inicijative za Požegu Bogdan Radovanović istakao je da je zapadna Srbija u rukama onih koji imaju kontrolu moći ,a ,po njemu,to nemaju  državne institucije,već je kontrola moći pod okriljem jedne partije.

“Tako da ne da građani ne odlučuju kako će da se živi u njihovim mestima,već o tome ne odlučuju ni nosioci lokalne vlasti,već partijski postavljenici iz drugih mesta i zbog toga smo svi u velikom problemu.Neophodno je da se građani organizuju.Mi smo u Požegi to uradili i u protekle 4 i po godine nas vlast  sluša isto kao svoje nadređene u stranci i ne može da prođe ni jedna važna odluka mimo naše lupe.To je put kako bi moralo da se radi i u drugim mestima ”,naglasio je Radovanović.

Na javnoj tribini “Čija je zapadna Srbija” u Užicu , učesnici su  razgovarati sa građanima o ovim problemima i borbama pomoću kojih se ,kako su istakli, može doći do bolje i drugačije Srbije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.