Novi ležeći policajci u Priboju

Priboj – Na ulicama u prigradskim i seoskim naseljima Priboja radi se na postavljanju 20 prinudnih usporivača brzine, tzv. „ležećih policajaca“.

Jedna od rizičnih deonica je put prema Jabukama, a dva „ležeća policajca“ postavljena su i na putu kroz naseljeno mesto Jarmovac gde je već bilo saobraćajnih udesa i povreda pešaka i biciklista, s obzirom na to da je ulica prilično uska, a nema ni trotoara za pešake ili bicikliste.

Problematična je i ulica Save Кovačevića koja se proteže od tzv. “plave“ zgrade u Novom Priboju preko Luke do betonskog mosta preko Lima na Mostini.

Ležeći policajci postavljeni su i kod Gradske streljane, zatim u blizini bivšeg lokala “BOS”, kod bivše perionice automobila na Luci, kod baraka pored stočne pijace i kod baraka u blizini raskrsnice sa ulicom Bore Penezića, odnosno puta za Crnuge.

Četiri prinudina usporivača brzine postavljena su u ulici Velimira Bandovića, na putu od Uvca prema Rači i Slobodnoj zoni. Reč je o novoizgrađenom putu koji dozvoljava veću brzinu kretanja vozila, a s obzirom na to da je reč o naseljenom mestu gde nema trotora povećan je rizik za kretanje pešaka, pre svega dece.

Prvi prinudni usporivač brzine na ovom putu postavljen je nedaleko od bivše Кožare na Uvcu, dva su postavljena neposredno pre i posle drvenog mostića preko Uvca i jedan, nešto dalje, pre skretanja za Jelav u MZ Rača.

Nedavno su zamenjena i dva „ležeća policajca“ na regionalnom putu kroz Poljice, po jedan će ovih dana biti postavljen u centrima MZ Кratovo i Кrajčinovići. Dva postojeća ležeća policajca biće zamenjena i u centru MZ Sjeverin.

Sredstva za ovaj projekat povećanja bezbednosti u saobraćaju u visini od 500.000 dinara obezbedila je opština Priboj.

PP Media/ZOOMUE

You may also like...