Dan čistih planina obeležen na stanicama gondole

ZLATIBOR – „Da nam planina blista“ poručeno je iz JP „Gold gondola Zlatibor“ na Svetski dan čistih planina, 26. septembra, povodom kog je ogranizovana akcija čišćenja prostora na Torniku i međustanici gondole, kao i sadnje zelenila u kojoj su, pored zaposlenih, učestvovali đaci ekološke sekcije OŠ „Dimitrije Tucović“, KJP „Zlatibor“, Park prirode Zlatibor i JP „Srbijašume“.

Podizanje svesti o čuvanju životne sredine, promena navika i skretanje pažnje javnosti na važnost ove teme samo su neki od ciljeva ovakvih akcija koje kontinuirano sprovodi zlatibroska Gold gondola. Tokom akcije posađeni su borovi i ukrasno cveće, a otpad je uklonjen na Torniku i međustanici.

„Gold gondola je već postala prepoznatljiva po svom društveno odgovornom angažmanu tokom cele godine i podizanju svesti u najvažnijim oblastima, a najviše ekološkim. Gondola je kao projekat deo prirode, a deo trase prelazi preko Parka prirode Zlatibor i mi smo obavezni da se ponašamo odgovorno prema životnoj sredini čime šaljemo poruku i ostalima da slede naš primer. Moram napomenuti da su posetioci gondole izuzetno odgovoni i da ovde nema mnogo otpada, ali ovakve akcije su neophodne kao poruka kroz koju možemo uticati na promenu ponašanja svakog od nas“, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

(izvor i foto: Gold gondola Zlatibor)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.