Aktivnosti povodom obeležavanja Dana grada Užica (VIDEO)

UŽICE – Manifestacije povodom obeležavanja Dana grada Užica počele su pre nekoliko dana, organizovanjem kampanje „Daj pedalu raku“. Od 2. oktobra svakog dana održavaće se određena aktivnost posvećena ovom datumu.

Narednog ponedeljka od 19 časova u Gradskom kulturnom centru na programu je promocija knjige „Vek protiv vatre“, koja govori o jubileju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Užice. Dan kasnije od 12 časova u Jokanovića kući na programu je izložba „Hobijem po svetu“, posvećena lutkama u narodnim nošnjama i knjigama Malog princa na različitim svetskim jezicima. Istog dana od 17 časova u Narodnom pozorištu održaće se projekcija filma „Bili su to dani i godine – Jedinstvenih 55“, o pet i po decenija postojanja OK Jedinstvo.

U sredu od 19 časova u GKC-u će biti organizovana izložba „Crteži i skulpture iz zaostavštine Miluna Vidića“, a narednog dana od 18 časova je promocija knjige „Misija dobrote“, koja govori o 100 godina postojanja Kola srpskih sestara. Od 20 časova održaće se premijera predstave „Valpurgijska noć“.

Stručni skup lekara „Užički dani“ je 6. oktobra od 10 časova, a u istom terminu je i izložba dečjih radova na temu „Grad Užice u dečjim očima“. Od 11 časova na trgu je javni čas crtanja za predškolce na temu „Moj grad“, a od 19 časova u Narodnoj biblioteci će se održati književno veče užičkih profesora sa Beogradskog univerziteta.

U subotu od 9 časova na stadionu Radomir Antić održaće se 31. izdanje „Trke za srećnije detinjstvo“. Od 11 časova na trgu su „Vatrogasne igre bez granica“, od 12 časova na tvrđavi je performans za učenike pod nazivom „Srpski vitez-plemeniti ratnik“, a od 20 časova takođe na trgu održaće se koncert Željka Samardžića.

U nedelju od 11 časova održaće se „Trofej Užica“ u plivanju, a sat kasnije turnir u vaterpolu.

Dan grada, 9. oktobar, počeće dečjim maskenbalom od 10:30, od 13 časova biće otvoren legat novinara Radovana Popovića, a od 19 časova održaće se svečana sednica Skupštine grada, uz dodelu gradskih priznanja i nagrada.

„Kao i dve godine unazad, svaka beba rođena na Dan grada Užica dobiće na poklon zlatnik sa posvetom. Nadamo se da će ove godine na taj dan biti više rođenih beba“, rekla je gradonačelnica, Jelena Raković Radivojević.

U utorak 10. oktobra od 13 časova biće promovisana društvena igra „Igrom kroz užički kraj“, od 17 časova je promocija knjige „Vek Slobode“, od 18 časova izložba pod nazivom „Užička omladinska periodika“, a od 19 časova izložba posvećena Likovnoj koloniji Sićevo.

Poslednjeg dana, 11. oktobra, od 11 časova održaće se Sajam usluga socijalne zaštite, a od 19 časova retrospektivna izložba radova akademskog slikara Dragoljuba Kaplanovića.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.