Čajetina izdvojila oko 6 miliona za podsticaj zapošljavanja (video)

ČAJETINA-U opštini Čajetina danas su potpisani ugovori sa 29 mladih lica koja će biti angažovana kroz mere aktivne politike zapošljavanja,za koje je ova opština izdvojila 5.800.000 dinara.

Za realizaciju mere stručna praksa opredeljeno je oko 4 miliona dinara za 17 lica koja će biti angažovana u Opštinskoj upravi,javnim preduzećima,Čigoti i drugim organizacijama.

 

Šestoro mladih dobilo je 960 hiljada dinara za smozapošljavanje,dok je za angažovanje još 6 lica kroz javne radove u KJP Zlatibor opredeljeno 910 hiljada dinara.

 

“U ovom vremenu kada se mnogi radnici otpuštaju,29 mladih je dobilo šansu za ličnu afirmaciju.Iako je posao na određeno vreme,u zavisnosti od onoga šta je poslodavcima potrebno,ipak je to način da se pokažu i dokažu,stvarajući sebi priliku za zapošljavanje kod istih,ili dobre preporuke kod budućih poslodavaca.Opština se brzo razvija pa će biti potrebno više takvih koji će svojim radom dati doprinos razvoju”,izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović prilikom potpisivanja ugovora.

 

Stamatović je najavio i da će u narednoj godini u saradnji sa Savetom za zapošljavanje opštine Čajetina,biti predviđena znatna sredstva za podsticaj zapošljavanja i otvaranje novih radnih mesta.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.